Healing Senses therapy

Aanraking is een levensbehoefte. Dat ontdekte Annemieke toen ze begon te werken met dementerende vrouwen. Het bleek niet zomaar handmassage te zijn. Het fysiek contact maken en het stimuleren van de zintuigen werd door haar klinische achtergrond een uitwisseling van diep contact en heling. Veel vrouwen met (beginnende) dementie / Alzheimer ervaren onrust en angst, verwarring en boosheid. Vaak heeft dit zijn oorsprong in vroegere levenservaringen.

Annemieke combineert haar intuïtie met mindfulness, zachte aanraking, helende kaarten, kleur en geur. Hierdoor kan zij voelen waar de vrouwen staan in hun proces van heling en overgave aan de situatie. Ze creëert een sfeer van rust, veiligheid en liefde. Of een vrouw nu onrustig, verdrietig of boos is, ze worden in haar handen allemaal rustig. Ze voelen zich gezien, gehoord en getroost en dat geeft heling op een diepe laag.

Coaching

Wanneer een geliefde dement raakt, heeft dat invloed op de hele omgeving. Wanneer het gedrag en de communicatie steeds meer veranderen, rijst de vraag “Wat nu?” en “Hoe nu verder?” Annemieke kijkt samen naar de levenssituatie en kan invoelen wat er nodig is voor een nieuwe manier van communiceren. Zij is gespecialiseerd in systeem-therapie, ouder-kindrelaties en man-vrouwrelaties. Met behulp van de Valdidation Method van Naomi Feill maakt zij contact met zowel de dementerende als met de mantelzorger. Deze hernieuwde verbinding brengt begrip, rust en ontspanning.

Lezing

Naar aanleiding van haar blogs merkte Annemieke dat mensen zich herkennen in wat zij schrijft. Om die reden is zij lezingen gaan geven. Een boeiende ochtend/middag waarin de luisteraar wordt meegenomen in de wereld van de dementerende en de beleving van de mantelzorger. 

VormDuurLocatieKosten
Healing Senses therapy60 minutenBody & Mind centrum Hilversum € 85,00
Coaching mantelzorgers      60 minutenBody & Mind centrum Hilversum€ 85,00
Lezing  ~ Meebewegen met de zielIn overlegOp locatieOp aanvraag

“Wil je bij me blijven? Je begrijpt me zo goed. Je bent een lieverd.”

Fokje 93 jaar