Wanneer hechten een reis is

Veel vrouwen ervaren verstoringen in de hechting. Dat kan de hechtingspijn zijn van jouzelf met je moeder, ook als je haar niet meer ziet of als zij niet meer in leven is. Of de hechting met je kind of kinderen die op welke wijze dan ook verstoord is geraakt. Je kunt tevens preventief werken aan jezelf om zodoende de hechtingsrelatie met je toekomstige kind vanuit een gezonde basis op te bouwen.

Verstoringen in de hechting die jij als kind met jouw moeder had, kunnen je in je dagelijks leven blijven triggeren, waardoor je stress ervaart in lichaam en geest. Je hebt wellicht lang gelopen met onverklaarbare klachten, zoals angsten, depressies, een burn-out of fysieke klachten. Misschien ben je gaan twijfelen aan jezelf wat er met je aan de hand is. Je ervaart verdriet, angst, boosheid of eenzaamheid. Steeds loop je tegen dezelfde thema’s aan in je relatie, je werk of het moederschap. Het is van groot belang dat je de moed vat om uit te reiken voor hulp.

Hechtingtherapie biedt je de mogelijkheid om stap voor stap te kijken naar jouw eigen hechting en waar dit in doorwerkt in je leven. Je leert op een veilige manier weer verbinding te maken met je lichaam en je gevoelens. Je wordt je bewust van hoe je bent gaan denken over jezelf als gevolg van een onveilige hechting. Jouw gedachten-netwerk is hierdoor gekleurd geraakt, waardoor je de wereld inkijkt vanuit onveiligheid. Wanneer je gezond leert denken en opnieuw leert voelen, komt er ruimte voor wie jij werkelijk bent en voor wat jij werkelijk wil. Als vrouw of als moeder jezelf weer leren liefhebben is de basis waar vanuit je leert te vertrouwen en te verbinden met je zelf en de ander.

Voor moeders (jonge of oudere) worden in de therapie afgestemde interventies gedaan om de verbinding tussen moeder en kind te helen. Dit gebeurt door diverse oefeningen om de verbindende levensenergie weer te laten stromen, zoals traumaverwerking, communicatietraining en creativiteit. Het traject wordt daarnaast gecombineerd met Systemisch coachen, Innerlijk Kind Therapie en indien gewenst met een helend hechtingritueel.

Je kunt je via onderstaande email aanmelden voor een intake-gesprek. Voorafgaand aan dit gesprek vul je een intake-formulier in die we tijdens het eerste consult zullen bespreken. Daarna gaan we kijken of er een wederzijds contract mogelijk is voor samenwerking. Je kunt kiezen voor losse consulten of voor een behandeltraject van 8 keer, waarin je werkt aan jouw leerdoel op weg naar herstel. Het is wenselijk om dit traject live te vervolgen, maar afgewisseld online behoort tot de mogelijkheid.

De ouder-kind verbinding is de meest krachtige geestelijke gezondheid interventie voor de mensheid.

Bessel van der Kolk
Intakegesprek / Individueel los consult€ 95,0060 minuten
Behandeltraject van 8 consulten€ 80,00 x 860 minuten x 8

Aanmeldformulier