In de bedding van de rivier je eigen stem vinden

De pijn van ons levensverhaal kunnen verduren en er niet langer van wegkijken is de eerste stap naar heling van (vroegkinderlijk) trauma en verlies. We zijn soms zo gericht op het wegnemen van de pijn en het verdriet dat we het liefste een pleister willen plakken op de wond om het niet te hoeven voelen. We leven door, maar daarmee is het niet weg. Echter, (vroegkinderlijk) trauma en verlies helen gaat niet over jezelf laten overspoelen door een diepe oceaan van tranen, want zo vinden we de bodem van ons bestaan niet. Heling gaat over zachtjes dobberen op een rivier die meandert in een veilig landschap.

Door trauma en verlieservaringen zijn we afgesplitst geraakt van ons diepste wezen. Om stap voor stap je ware zelf weer te kunnen ontmoeten doorloop je de Trauma-helingscirkel die Annemieke heeft ontwikkeld. Deze bestaat uit acht fasen op weg naar herstel. De training is een uitnodiging om te herkennen en erkennen waar jouw pijn is en waar jij jezelf verloren bent. Om weer terug te komen naar jezelf heb je vanuit veiligheid te leren uitreiken om samen te gaan werken aan herstel. Misschien is het wel lang geleden dat je in verbinding was met je weggestopte gevoelens, zoals angst, leegte, eenzaamheid, schaamte en verdriet. Rouwen om wat verloren is gegaan vraagt om welkom heten van al jouw emoties. Weet dat jij ze kunt dragen, want in elke overlevingsrespons die jij je ooit eigen hebt gemaakt, zit een waardevolle kern die jou wil bevrijden. Je leert gaandeweg vanuit herstel opnieuw je grenzen te ervaren, je eigen plek in te nemen, maar ook je verlangens vorm te geven. Je gaat via expressie en vanuit gezonde veerkracht op een ontdekkingsreis naar je eigen autonomie en innerlijke vrijheid.

De training Helen van trauma en verlies biedt ruimte voor jouw eigen persoonlijke ontwikkeling en zal afgestemd zijn op jouw hulpvraag. Na elke bijeenkomst ontvang je een opdracht waar je mee aan het werk kunt gaan. Deze kun je op je eigen wijze vormgeven en zal de rode draad zijn in jouw helingsproces. Wanneer je je aangesproken voelt tot het volgen van deze 8-weken durende training heet ik je welkom voor een intakegesprek. Je kunt je hieronder aanmelden en je ontvangt dan een inschrijfformulier voor jouw hulpvraag. Tijdens het eerste gesprek, deze zal altijd live zijn, gaan we samen onderzoeken of deze training past bij wat je verlangt in je proces van herstel.

Our neurosis and our wisdom are made out of the same material. If you trow out your neurosis, you also throw out your wisdom.

Pema Chödrön
Individuele training€ 75,00 x 8 bijeenkomsten60 minuten x 8

Inschrijfformulier