De wijsheid van het kind in jou

Je innerlijke moeder en vader zijn de bron van wijsheid en kracht in je, waar je elk moment een beroep op kunt doen. Echter, de mate van verbinding met deze bron is afhankelijk van hoe je als kind bent gehecht aan je ouders. Niet elk kind heeft een veilige basis meegekregen door ontoereikendheid van (een van) de ouders. Hoe werd je welkom geheten en hoe groeide je op in de meest kwetsbare jaren van je leven? In ieder van ons is een innerlijk kind dat pijn heeft geleden. Om jezelf te beschermen tegen toekomstig lijden probeer je de herinneringen weg te duwen naar het onbewuste deel van jezelf. Het gewonde kind woont in elke cel van je lichaam en daarom kun je er in feite niet voor weg lopen.

Prenatale en postnatale emoties, spanningen en trauma’s leiden tot onveiligheid in je systeem. Het lichaam leert zich af te stemmen op emoties van anderen en is niet in staat om naar een gevoel van veiligheid terug te keren. Je onderdrukt wellicht je levensenergie, voelt je niet goed genoeg, ervaart veel twijfel, schuld of schaamte. Je ervaart problemen in relaties of je hebt juist moeite om relaties aan te gaan.

Wanneer je te lang leeft met ongeheelde kindpijn kan dit leiden tot burn-out, angsten, depressie, eenzaamheid, onzekerheid of dominantie. Innerlijk kind therapie brengt je terug naar de plek waar je van weg bent gegaan van jezelf. Je leert je opnieuw te verbinden met het onschuldige, vrije, creatieve, authentieke en liefdevolle deel in jezelf. Het vraagt om het omarmen van alles wat in jou leeft. Jij mag gezien en gehoord worden en opnieuw liefde en veiligheid ontvangen. Vanuit heelheid kun je een gezonde relatie aangaan met jezelf en de ander.

Je kunt je via onderstaande email aanmelden voor een intake-gesprek. Voorafgaand aan dit gesprek vul je een intake-formulier in die we tijdens het eerste consult zullen bespreken. Dit gesprek is altijd live. Daarna gaan we kijken of er een wederzijds contract mogelijk is voor samenwerking. Je kunt kiezen voor losse consulten of voor een behandeltraject van 8 keer, waarin je werkt aan jouw leerdoel op weg naar herstel. Het is wenselijk om live te vervolgen, maar online (of afgewisseld met live consulten) behoort tot de mogelijkheid.

The cry we hear from deep in our hearts comes from the wounded child within. Healing this inner child’s pain will transform negative emotions.

Thich Nhat Hanh

Aanmeldformulier