Je innerlijke moeder en vader zijn de bron van wijsheid en kracht in je, waar je elk moment een beroep op kunt doen. Echter, de mate van verbinding met deze bron is afhankelijk van hoe je als kind bent gehecht aan je ouders. Niet elk kind heeft een veilige basis meegekregen, door ontoereikendheid van (een van) de ouders. Veiligheid begint vanaf het prille moment in de baarmoeder. Hoe ervaarde je moeder de zwangerschap en hoe was de relatie tussen je ouders? In welke omstandigheden was je moeder zwanger en hoe is jouw geboorte verlopen? Hoe werd je welkom geheten en hoe groeide je op in de meest kwetsbare jaren van je leven?

Prenatale en postnatale emoties, spanningen en trauma’s leiden tot onveiligheid in je systeem. Het lichaam leert zich af te stemmen op emoties van anderen en is niet in staat om naar een gevoel van veiligheid terug te keren. Hoe we opgroeien en ons hechten aan onze ouders, veilig, ambivalent, vermijdend of onveilig, creëert de wijze waarop we in ons lijf kunnen wonen en hoe we latere (intieme) relaties aangaan. Je onderdrukt wellicht je levensenergie, voelt je niet goed genoeg, ervaart veel twijfel, schuld of schaamte. Je hebt de neiging om voor een ander te zorgen of je hebt juist de behoefte dat een ander voor jou zorgt. 

Wanneer je te lang leeft met ongeheelde kindpijn kan dit leiden tot burn-out, angsten, depressie, eenzaamheid, relatieproblemen, onzekerheid of dominantie. Innerlijk kind heling brengt je terug naar daar waar je weg bent gegaan van jezelf. Je leert je opnieuw te verbinden met het onschuldige, vrije, creatieve, authentieke en liefdevolle deel in jezelf. Het vraagt om het omarmen van alles dat in jou leeft, ook je schaduwzijden. Helen is het maken van de reis naar de ziel.

Individueel consult€ 85,0060 minuten