Je lichaam als kompas naar herstel

Je staat op het punt dat er iets mag veranderen in je leven. Je voelt een onrust en wellicht loop je tegen essentiële dingen aan in jezelf. Het kan een fysieke klacht zijn, stress, vermoeidheid, overprikkeling van je lijf, malende gedachten, een relatie- of ouderschapsprobleem of juist een verlangen naar iets anders in bijvoorbeeld je werk. Je wil werken aan je algehele gezondheid. De 8-weekse MBSR mindfulness training (Mindfulness Based Stress Reduction) is ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn vanuit het Centre of Mindfulness aan de University of Massachusetts Medical School.

Deze trauma-sensitieve, lichaamsgerichte Mindfulness-training is zorgvuldig en onderbouwd opgezet, zodat je op je eigen tempo Mindfulness in je leven kunt integreren en de kwaliteit van je leven kunt verbeteren. Tijdens de acht weken maak je je meditatietechnieken eigen en leer je stap voor stap dat Mindfulness meer is dan de ‘mind’. Lichaamsgerichte stress-reductie door middel van het vergroten van het lichaamsbewustzijn is de basis voor heling en ontspanning op een diepere laag. Je leert op een kalme wijze je lichaam en je emoties opnieuw te vertrouwen, te reguleren en te stabiliseren.

Mindfulness is zonder oordeel, in mildheid en openheid in het Nu naar jezelf durven kijken. Het is een onderzoekende reis waarin je leert zien, voelen en ervaren wat jou in het hier en nu van diepe ontspanning weerhoudt. Inzicht in je eigen saboterende gedrags- en gedachtepatronen schenken je de mogelijkheid om het anders te doen. Mildheid en compassie zijn sleutels tot aanvaarding in wat zich aandient, zoals stress of onrust, pijn of een ander klacht. Pas als je echt aanwezig kunt blijven en open kunt staan voor dat wat gevoeld wil worden in het lichaam, komt er ruimte tot verandering. Je lichaam is het instrument om te herstellen van ingrijpende ervaringen.

Op dit moment is de training alleen individueel te volgen, live of on-line. Het intakegesprek en de laatste les zijn altijd live. De training duurt 8 weken en heeft 1 kosteloos terugkom-moment daarna als nazorg.

Inschrijfformulier