Veel ouders die ik spreek na de Mindfulness Volwassenen die ze bij mij hebben gevolgd, zeggen tegen mij: “Dit zouden kinderen op school moeten leren”. Steeds vaker krijg ik kinderen en jongeren in mijn praktijk. Hoewel ik Ontwikkelingspsycholoog ben, ging mijn aandacht lange tijd uit naar volwassenen. Maar er ging een belangrijke deur open, in de praktijk en ook in mijn hart. Om die reden besloot ik de 8-weken durende training Mindfulness Kids op papier te zetten. Ik baseerde de training op het prettige boek Mindfulness voor je kids van David Dewulf, arts en autoriteit op het gebied van Mindfulness.

Ook jonge kinderen kunnen aanlopen tegen emoties, patronen, stemmingswisselingen, verstoringen, problemen op school. Soms is een kind het slachtoffer van pestgedrag, een scheiding of een verlies. Kinderen beleven de wereld om hen heen anders dan volwassenen. Ze nemen puur waar en ze zijn zich nog niet of nauwelijks bewust van hun eigen gedrag. Kinderen worden al snel groot gebracht vanuit de gedachte dat ze veel moeten leren om later succesvol te zijn. Er wordt vooral een beroep gedaan op cognitief leren.

Tijdens de training Mindfulness Kids leren kinderen hun lichaam weer voelen, ze leren bewust te ademen, bewust te eten en te bewegen. Ze leren emoties voelen, zoals boosheid, angst, verdriet, eenzaamheid in een veilige setting waarin alles er mag zijn zoals het is. Daarnaast leren ze voelen dat ze kunnen kiezen voor vreugde, veiligheid, compassie en maken kennis met de stem van hun hart. In de acht weken dat ze hieraan deelnemen ontdekken ze dat ze oke zijn zoals ze zijn. Ze mogen fouten maken, dingen vergeten en vooral blij zijn met wie ze zijn en wat ze kunnen. Tijdens deze reis ontdekken ze een belangrijke schat in hun hart.

De training Mindfulness Kids is voor meiden van 8 – 12 jaar. Vooraf vindt er een korte intake plaats om te kijken welke vorm passend is, in de groep of individueel.

Startdatum/tijdLocatieAantal deelnemers
Volgt nog, 8 sessie van 90 minutenBody & Mind centrum HilversumMax 4 meiden
Individueel, 8 sessie van 60 minutenBody & Mind centrum Hilversum1 kind
Individueel: € 425,00 inclusief btw
In groepsverband: € 325,00 inclusief btw