Je staat wellicht op het punt dat er iets mag veranderen in je leven. Je voelt een onrust en wellicht loop je tegen essentiële dingen aan in jezelf. Er roept iets en je weet niet wat. Het kan een klacht zijn, stress of juist het verlangen naar iets anders. Je wil keuzes kunnen maken die bij je passen. De 8-weekse MBSR mindfulness training (Mindfulness Based Stress Reduction) is ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn vanuit het Centre of Mindfulness aan de University of Massachusetts Medical School. Vanuit de Boeddhistische context heeft hij de training zodanig gemaakt dat de technieken waarmee je leert omgaan met dagelijkse stress, toegankelijk zijn voor de Westerse mens.

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de training. De training is zorgvuldig en onderbouwd opgezet, zodat je meetbare stappen kunt zetten om Mindfulness in je leven te integreren en de kwaliteit van je leven te verbeteren. Tijdens de acht weken maak je je meditatietechnieken eigen en leer je stap voor stap dat Mindfulness ‘a way of living’ is, waar je de rest van je leven profijt van zult hebben. Er is heldere educatie vanuit Transactionele Analyse, Positieve en Boeddhistische psychologie. Daarnaast zijn er adem- en lichaamsoefeningen die je thuis kunt doen en is er ruimte voor feedback over dat wat je tegenkomt.

Mindfulness is zonder oordeel, in mildheid en openheid, in het Nu naar jezelf durven kijken. Het is een innerlijke reis waarin je leert zien, voelen en ervaren wat jou in het hier en nu van diepe ontspanning weerhoudt. Inzicht in je eigen saboterende gedrags- en gedachtenpatronen schenken je de mogelijkheid om het anders te doen. Mildheid en compassie zijn sleutels tot aanvaarding in wat zich aandient, zoals stress of onrust, pijn of een ander klacht. Pas als je echt Een kunt zijn met dat wat er is, komt er ruimte tot verandering. Deze training biedt je de kans om elke dag samen te komen met jezelf, zodat je jouw innerlijke verhaal kunt horen en daarnaar kunt leren luisteren. Alleen zo kun je helen en tot rust komen.

Je kunt de training ook individueel volgen, live of on-line. Deze is dan afgestemd op jouw eigen klacht of hulpvraag. Duur: 8 x 60 minuten, kosten zijn hetzelfde.

Startdatum/tijdLocatieAantal deelnemers
Volgt nog, 8 sessies van 120 minutenBody & Mind centrum HilversumMax 4 vrouwen
Individueel, 8 sessies van 60 minutenBody & Mind centrum Hilversum1 persoon
Particulieren: € 425,00 inclusief btw (in groep met 3 of 4)
Particulieren: € 520,00 inclusief btw (individueel of 2 personen)
Instellingen / bedrijven € 575,00 exclusief btw

Inschrijfformulier