Binnen de reguliere GGZ heeft zij veel ervaring opgedaan als psycholoog en trainer. Nu werkt zij als zelfstandig holistisch psycholoog naast de reguliere weg ook als heldervoelend vrouwencoach, yoga & meditatiedocent en mindfulness-trainer. Als verbinder tussen het denken en voelen, lichaam en geest, werkt zij vanuit het ‘wetende veld’ en brengt haar clienten naar de kern van hun Zijn.

Na haar professionele dans-opleiding is Annemieke aan de Rijksuniversiteit te Leiden  Ontwikkelings- en Klinische psychologie gaan studeren. Daar ervaarde zij dat er naast een wetenschappelijke benadering ook een bezielde kant is aan de psyche van de mens. Ze was jong begonnen met zich verdiepen in yoga, meditatie en spiritualiteit. Die beoefening maakte dat Oosters en Westers denken gingen samenvallen. Na haar studie heeft zij eerst een aantal jaar in het bedrijfsleven gewerkt. 

Gaandeweg volgde zij opleidingen, trainingen en seminars op het gebied van yoga en meditatie (Samsara Yogadocent-Opleiding), NLP, Familieopstellingen, Transactionele Analyse, Professionele Communicatie, Rouw en Rouwverwerking, moeder-dochterrelatie (Phoenix Opleidingen), Mindful Parenting (Jon en Myla Kabat-Zinn),  Healing with Conscious Communication (Kevin Billet), The Journey (Brandon Bays), Mindfulness Based Stress-Reduction (See True Opleidingen), Voice Dialogue, Innerlijk Kind-werk (Helios), Intu├»tieve Ontwikkeling (Mens en Intuitie), Lichaamsgericht werk (Ramya Norell), de Academie voor Mediumschap (Jose Gosschalk) en Opleiding tot medium (Janneke Leber).

Annemieke is getrouwd en is moeder van twee zonen. Het moederschap en haar eigen persoonlijke, transformerende ervaringen brachten de zoektocht op gang naar diepere bezieling. Doordat ze al jong haar eigen levenslessen is gaan doorleven, is zij wezenlijk anders gaan kijken naar het leven. Haar passie is mensen begeleiden in het proces van innerlijke vrijheid en heling.