Rouwen is je levensverhaal vermengen met het verlies in een heel nieuw rouwschilderij

Het omarmen van jouw verlies en je verdriet vraagt liefde en geduld. Gevoelens bij een verlies kunnen je overspoelen, waardoor je er het liefst van weg wil rennen. Vluchten in piekeren, werken, sporten, depressie, verslavingen, dissociëren, mopperen enz. maakt dat je je verdooft voor de pijn die het met zich meebrengt. Het proces van rouwen om dat wat verloren is gegaan, vraagt je de weg naar binnen te bewandelen. Op je eigen tempo met de stappen die jij intrinsiek wil zetten.

Een verlies, klein of groot, is ruw en rauw. Je wordt in jouw verdriet niet altijd gezien, begrepen en verstaan. Dat kan eenzaamheid teweeg brengen en isolement. Je voelt je erbuiten staan, bij je familie, vrienden, collega’s, buren. Alles is anders, omdat de omgeving niet meemaakt waar jij doorheen gaat. Het verlies kan gaan over je gezondheid of je werk, een scheiding, een dierbare die overlijdt, je huisdier, het verlies van dromen, verloren liefde van je ouders, verloren kansen die je niet hebt kunnen nemen in je leven.

In elk rouwproces kom je je eigen levensverhaal weer tegen. Hoe je bent geboren, gehecht bent aan je ouders, hoe je bent opgegroeid. Het lijkt alsof alles onder een vergrootglas komt te liggen. Werd je als kind niet gezien en gehoord, dan herken je deze gevoelens vaak terug in je rouwproces. Mocht je als kind niet voelen of niet huilen, dan roept het vaak ook weer deze oude pijn op. Rouwen heeft meerdere lagen en tinten van kleuren. De oude laag, hoe je als kind bent opgegroeid en de nieuwe laag. Hoe je dit rouwschilderij vormgeeft is een heel eigen en uniek proces.

Annemieke ondersteunt in dit rouwproces door samen het pad te bewandelen op diverse lagen. Hoe hoog, laag, ver, dichtbij, diep of ondiep je de weg naar binnen aflegt, dat is aan jou. Ze is een gids op je weg om op reis te gaan naar het hart dat gebroken is en geheeld wil worden. Het wordt nooit meer de oude. In je rouwproces zul je een nieuw landschap vinden, waar je niet eerder hebt gelopen. De roep van jouw ziel zal je kompas zijn.

Tevens is zij gespecialiseerd en gediplomeerd in mediumschap. Zij kan, indien gewenst, verbinding maken met de spirituele wereld. Soms wil iemand een eenmalig mediumconsult. Zo’n consult betekent concreet dat zij contact maakt met een overleden ziel. Wie er komt is vooraf niet te zeggen. Dat beslist de spirituele wereld en Annemieke luistert zuiver naar wie en wat er mag doorkomen. Zij zal alleen een mediumcontact maken als een cliënte hier specifiek om vraagt; eenmalig of tijdens de rouw-therapie. Wanneer er niet is gevraagd om een mediumcontact, zal dit ook niet plaatsvinden.

Verdriet vraagt liefde.

Uus Knops