Wat er in de stilte gevonden wil worden…

Een wonder is een kleine verschuiving van angst naar liefde. Wanneer we liefde voelen, geven we expressie aan onze ziel. In het dagelijks leven zijn we vaak weg van deze verbinding. Door drukte, door pijn of emoties. En soms ligt de oorzaak van het niet in verbinding zijn op een diepere laag. Ongeheelde ervaringen kunnen ervoor zorgen dat we in een overleefmodus zijn blijven hangen die we ooit nodig hebben gehad. We hebben ons hart moeten afsluiten om onze kostbare schat in onze ziel veilig te stellen.

Dit veilig stellen was nodig als omhulling van onze heelheid. Die heelheid is verborgen geraakt en wil weer gevonden worden. De volwassen vrouw in ons verlangt wellicht naar voluit bewegen, expressie geven aan vreugde, voelen wat vrijheid is. Voelen wat leven is. En dat kan ook spannend zijn, omdat het zo lang geleden is geweest dat we daadwerkelijk vrijheid hebben gevoeld. Die vrijheid zien, voelen en ervaren en de zintuigen weer tot leven laten komen. Daarvoor is stilte nodig. Omdat stilte de toegangspoort is naar voelen en voelen de weg is naar thuiskomen in jezelf.

In de lente maanden van 2024 biedt Annemieke in een prachtig stiltehuisje op tussen het Naardermeer en De Vecht stiltedagen aan voor 3 of 4 personen. Samen maak je een reis naar wat er in stilte gevonden wil worden. Dit gaat geheel in overleg en zal afgestemd zijn op de wens of het verlangen van de deelneemster(s). Deze dag is een verrijking midden in de natuur. De stilte is een reis naar binnen en laat tevens de zintuigen tot leven komen. Wat lang verhuld is gebleven, komt op zachte wijze naar buiten. De natuur, creativiteit, schrijven, lichaam- en ademoefeningen evenals wandelen maken de dag een weldaad voor hart en ziel. Er vindt tevens een theeceremonie plaats en er zal een biologische maaltijd worden genuttigd.

De datum op zaterdag is in overleg na aanmelding. Minimaal 3 en maximaal 4 vrouwen.

Wat voor ons ligt en wat achter ons ligt, is onbeduidend in vergelijking met wat in ons ligt. En wanneer we wat in ons ligt naar buiten brengen, gebeuren er wonderen.

Henry David Thoreau

Datum/tijdLocatieAantal deelnemers
Stiltedag april-juni sept-nov 2024 van 10:30 – 16:00 uurWeesp De Overhorn B&B2-4 deelnemers

Inschrijfformulier