Een bijzondere en helende dag voor vrouwen

Je stille plek vinden om je terug te trekken uit de drukte van het bestaan is een verlangen dat jou wellicht roept. In het dagelijks leven vinden mensen het vaak lastig om tot stilte te komen. We hebben volle agenda’s en we denken dat een moment van stilte onze dag ‘ophoudt’ in de dingen die we te doen hebben. Tijd nemen voor stilte, schenkt je tijd. Want wanneer het rustig wordt in jou en helder in je geest, dan overzie je de dag beter, kom je tot andere keuzes en vind je makkelijker oplossingen. Stilte brengt ruimte in je hart en je hoofd.

Wanneer je de stilte ingaat, kom je vaak eerst alle ruis tegen in jezelf. Onrust in je lichaam, veel gedachten in je hoofd en afleidingen die je van buitenaf ervaart. Om werkelijk stil te worden heb je tijd nodig, daarom is er deze stiltedag om die aan jezelf te schenken. Een dag waarin je in acht stappen van aandacht tot de stilte in jezelf komt. Wat de stilte met je doet, dat kun je vooraf niet bedenken en voelen. Het is een ontdekkingsreis, waarin je via diverse oefeningen de stilte in jezelf zult ontmoeten. Gedurende de dag zul je ontdekken dat, wanneer je je opent voor de stilte, je intuïtie wordt versterkt. Je gevoelsleven verfijnder wordt, waardoor je meer en meer thuis kunt komen in jezelf.

De eerste stap is het verlangen naar de stilte. Wanneer je die voelt, kun je door naar de tweede stap en dat is jezelf toestemming geven om tot de stilte te komen. De derde stap is daadwerkelijk stil te zijn. De vierde stap is het erbij blijven wat zich aandient in de stilte. In de vijfde stap ga je jezelf leegmaken. Tijdens de zesde stap gaat het over het ontvangen in de leegte. De zevende stap is danken voor wat de stilte je heeft gebracht. In de laatste stap ga je meenemen naar het dagelijks leven wat de stilte je heeft geschonken.

Deze stiltedag zal plaatsvinden met ca. 12 vrouwen. Er worden diverse oefeningen gedaan, zoals verbinden met de natuur, kleur, kunst, schrijven en poëzie. In de middag wordt er een geweldige lunch geserveerd.

In de stilte wordt de kwaliteit van verbondenheid met de ander groter. Van binnen verruimt de blik van het hart zich tot een nieuwe geboorte.

Miek Pot
Datum/tijdLocatieAantal deelnemers
Stiltedag zaterdag 14 januari 2023 van 10:00 – 17:00 uurBody & Mind centrum Hilversumca. 12 deelnemers
€ 125,00 inclusief thee/koffie, lunch en materialen

Inschrijfformulier