Licht op het verborgene

Systemische therapie, zoals familie-opstellingen, brengt je naar het ongeziene veld waarin we leven; het onzichtbare wordt zichtbaar en het onhoorbare wordt hoorbaar. Je bent wellicht vastgelopen in jezelf en merkt dat je moeizaam uit oude patronen kunt stappen. Een systemische opstelling helpt je om datgene naar boven te laten komen wat maakt dat je vast zit. In de opstelling komt naar voren waar jouw pijn zit, of pijn die je mogelijk hebt overgenomen van eerdere generaties. In de opstelling verschuift het systeem op zachte wijze, zodanig dat jij je eigen gezonde plek weer kunt innemen en kunt helen.

Wanneer we een deel van onszelf verliezen door pijn, trauma, stress of een ingrijpende verliessituatie gaat de ziel roepen. We willen heel zijn. Rouwen om wat verloren is gegaan, is het proces van heel worden. In een tafelopstelling ga je zelf de interventies doen die nodig zijn voor je herstel. Wanneer je te maken hebt met psychische of fysieke klachten is het ook mogelijk om hier naar te kijken vanuit systemisch werk. We onderzoeken wat in jou resoneert en wat nodig is in de beweging naar heling.Systemische therapie is tevens heilzaam voor thema’s rondom relaties, ouderschap, werk of stagnatie in je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt een opstelling eenmalig doen of in het kader van een coachingstraject.

Je kunt je via een email aanmelden voor een tafelfamilie-opstelling / consult systemisch werk. Voorafgaand aan dit gesprek vul je een intake-formulier in die we aan het begin van het consult kort zullen bespreken. Wat zich zal laten zien tijdens de individuele is van te voren niet te voorspellen. In het ‘veld’ dient zich aan wat op subtiele wijze gezien, gevoeld en geheeld mag worden. Aan het einde van het consult is er ruimte voor reflectie op de opstelling.

Alles heeft z’n geheim, in ieder mens sluimert een lied.
Als je dát tot leven kunt wekken, begint de wereld te zingen!

Joseph von Eichendorff 

Aanmeldformulier