De werkwijze van Annemieke kenmerkt zich door aandachtig luisteren en een helder invoelend vermogen. Er wordt gewerkt vanuit een zachte kracht, die fungeert als spiegel. Door de juiste vragen word je naar je kern gebracht, zodat jij je eigen potentieel kunt aanboren en vanuit je eigen wijsheid keuzes kunt maken. 

Zij werkt holistisch, dat wil zeggen werken met de mens in zijn of haar geheel. Lichaam en geest, hart en ziel zijn Een. De meeste mensen zijn met hun bewustzijn veel in het hoofd. Ervaringen die worden opgeslagen in het brein, maar ook in het lichaam, worden geheeld door zowel cognitieve als lichaamsgerichte therapie. De nadruk ligt daarom op het belang van gedachtenpatronen, het benutten van lichaamswijsheid, de adem, beweging en de natuur. 

Intuitief ervaart Annemieke waar er blokkades zijn in iemands systeem, lichaam, psyche, relatie, gezins- of werkleven. Als de oorzaak van het probleem helder is, gaan we stap voor stap het proces van heling aan. Door o.a. adem- en lichaamsoefeningen of bijvoorbeeld familie-opstellingen, kan het systeem van lichaam en geest op diep celniveau herstellen. Zo kunnen gezonde vermogens weer worden aangesproken en worden versterkt. Als holistisch psycholoog maakt zij tevens gebruik van Mindfulness Based Stress-Reductie, Yoga, Professionele Communicatie, Healing meditatie, Mediumschap, Voice Dialogue, NLP, TA en Innerlijk Kind-werk. 

Het Body & Mind centrum is professioneel in het begeleiden van diverse levensprocessen, waarin je op authentieke wijze tot persoonlijke groei zult komen. Door inzichtgevende therapie, alsook door groepstrainingen werken we samen aan het versterken van het zelfvertrouwen, de gezondheid en de innerlijke balans.

The wound is the place where the Light enters you. – Rumi