2-daagse Workshop ‘Moeder-dochter relatie’

Van nature reiken kinderen uit naar hun ouders, met als voedingsbodem de moeder. Het zoekt oogcontact, warmte en liefdevolle aanraking. Onderbroken uitreiking betekent dat je als kind je niet meer op je moeder richt om te krijgen wat je nodig hebt. Het basisvertrouwen gaat verloren. Wanneer je hebt ervaren dat je moeder geen voeding voor je heeft, reik je niet meer uit. Je trekt je terug en verliest de verbinding met je ziel en verbinding met de ander.

Het helen van de moederwond vraagt om de bereidheid en het innerlijk verlangen om je relatie tot jouw pijn te veranderen. Het is een proces van inzicht krijgen in je overtuigingen, emoties en lichamelijk ervaringen gerelateerd aan je pijnlijke herinneringen die voortgekomen zijn uit een verstoorde relatie met je moeder. Achter een masker ervaren we vaak diepgewortelde gevoelens van schuld, schaamte, angst, boosheid en minderwaardigheid ten opzichte van anderen. Dit beïnvloedt hoe we staan in een liefdesrelatie, werkrelatie, in de relatie tot onze eigen kinderen of tot het verloren ouderschap.

Tijdens deze tweedaagse workshop zet je een eerste stap in aanvaarding van wat was, zodat je terug kunt keren naar ‘het verloren land’. Jouw geboorteplek. Om vanaf deze ‘eigen plek’ weer uit te kunnen reiken. Het masker kan af, of gedeeltelijk af. Jouw eigen gezicht wordt zichtbaar, jouw eigen stem wordt hoorbaar, jouw eigen dans wordt gedanst. Voor de ontwaakte dochter en vrouw ligt de sleutel in het omarmen van de tekortkomingen van je eigen moeder. Het helen van de moederwond leert je je innerlijke moeder te transformeren naar onvoorwaardelijke liefde voor jezelf.

Mijn moeder is mijn naam vergeten, mijn kind weet nog niet hoe ik heet. Hoe moet ik mij geborgen weten?

N.M. Min
Startdatum/tijdLocatieAantal deelnemers
Zondag 14 februari en 14 maart 2021 van 14:00 – 16:30 uur Body & Mind centrum – Hilversum4 vrouwen
Zondag 16 mei en 13 juni 2021 van 14:00 – 16:30 uurBody & Mind centrum Hilversum4 vrouwen
€ 95,00 p.p.

Inschrijfformulier