Jezelf ontmoeten door stilte en beweging

Yoga gegeven door Annemieke is voor iedereen geschikt, voor jong en oud. Gezond of fysiek beperkt. De milde vorm van yoga zorgt ervoor dat je de energie in je lichaam weer vrij laat stromen. Er zijn geen ingewikkelde oefeningen en er wordt souplesse verkregen vanuit een zittende en staande positie. De yogahoudingen zijn een uitnodiging om meer balans in je lichaam te brengen en fysiek sterker te worden. Hoe ga je om met ongemak in je lichaam en wat doet dit met je geest? Leren kalm te bijven in welke omstandigheid je ook bent is een van de aspecten die yoga jou kan brengen.

Tijdens deze lessen zul je ook leren mediteren. Meditatie betekent samenvallen met wie je bent en voelen wat er is. Je leert om aanwezig te zijn in het moment. We benutten hierbij de adem, het voelen van het lichaam in stilte of juist het voelen van de beweging van het lichaam. We beoefenen diverse vormen van ademen, soms zachte, soms krachtige vormen. Daarnaast doen we handmudra’s, Tai Chi en  meditatieve Qigong-oefeningen.

Het effect van yoga met meditatie is na een paar lessen al voelbaar. Je gaat je energieker voelen, soepeler en rustiger. Ook zul je merken dat je houding verbetert, je ademhaling dieper wordt, waardoor ook je hoofd leert om te ontspannen en gedachten tot rust komen. Elke week staat een thema centraal ter inspiratie in de les.

Ben je nieuwsgierig? Neem dan contact op voor een proefles!

Startdatum/tijdLocatie
Iedere dinsdagavond van 20:00 – 21:00 uurBody & Mind centrum Hilversum
Iedere vrijdagochtend van 10:30 – 11:30 uurBody & Mind centrum Hilversum
€ 130,00 voor een tien-rittenkaart
€ 65,00 euro voor een vijf-rittenkaart