Van ontmoeten naar verbinden

Binnen de reguliere GGZ heeft Annemieke veel ervaring opgedaan als diagnostisch en behandelend psycholoog en trainer. Nu werkt zij geruime tijd als zelfstandig psycholoog met vrouwen en is tevens gespecialiseerd trauma-therapeut, yoga- & meditatiedocent, mindfulness- en communicatietrainer. Als verbinder tussen het denken en voelen, lichaam en geest werkt zij met cliënten er naartoe om deze verbinding te herstellen. Vanuit een veilige bedding begeleidt zij vrouwen in het proces van heling van trauma en verlies naar persoonlijke groei.

Na haar professionele dans-opleiding is Annemieke aan de Rijksuniversiteit te Leiden Ontwikkelings- en Klinische psychologie gaan studeren. Al vroeg ontdekte zij dat er naast een wetenschappelijke, cognitieve benadering ook een fysieke en bezielde kant is aan de psyche van de mens. Dat bracht haar naar de verdieping in yoga, meditatie en spiritualiteit. Nu combineert zij deze holistische zienswijze in haar werk.

Gaandeweg volgde zij (internationale) opleidingen, trainingen en seminars op het gebied van Trauma en hechting, Lichaamsgericht traumawerk, Polyvogaal theorie, Stress-regulatie, Seksueel trauma, Familieopstellingen, Transactionele Analyse, Professionele Communicatie, Professionele begeleiding in Relaties, Rouw en rouwverwerking, Moeder-dochterrelatie, Herstellen van coersive control (narcisme moeder-dochter en vader-dochterrelatie), Mindful Parenting,  Yoga, Healing with Conscious Communication, Mindfulness Based Stress-Reduction, Voice Dialogue, Innerlijk Kind-werk, Mediumschap en Intuïtieve Ontwikkeling.

Haar expertise is gericht op dochterrouw voor vrouwen die de emotionele en fysieke verbinding met hun moeder (en vaak ook vader) hebben gemist. Het verlies van moederliefde heeft gevolgen voor hoe vrouwen later in het leven staan. Opgroeien zonder de veilige bedding is de imprint die wordt meegenomen in alle fasen van de ontwikkeling. Van meisje naar vrouw worden, relaties die worden aangegaan, werk, moederschap of juist het verlies van moederschap.

Annemieke is getrouwd en is moeder van twee zonen. Het moederschap en haar eigen thema’s zorgden voor persoonlijke, transformerende ervaringen die de zoektocht op gang brachten naar diepere heling. Doordat ze al jong haar eigen levenslessen is gaan doorleven, is zij wezenlijk anders gaan kijken naar vrouw-zijn, relaties, moederschap, moeder-dochterrelaties en vader-dochterrelaties. Haar passie is vrouwen te begeleiden in het proces naar innerlijke heling van trauma, dochterrouw en verlies.