Van ontmoeten naar verbinden

Binnen de reguliere GGZ heeft Annemieke veel ervaring opgedaan als diagnostisch en behandelend psycholoog en trainer. Nu werkt zij geruime tijd als zelfstandig psycholoog met vrouwen en is tevens gespecialiseerd trauma-therapeut, yoga- & meditatiedocent, mindfulness- en communicatietrainer. Als verbinder tussen het denken en voelen, lichaam en geest werkt zij met clienten ernaar toe om deze verbinding te herstellen. Vanuit een veilige bedding begeleidt zij vrouwen in het proces van heling van trauma en verlies naar persoonlijke groei.

Na haar professionele dans-opleiding is Annemieke aan de Rijksuniversiteit te Leiden Ontwikkelings- en Klinische psychologie gaan studeren. Al vroeg ontdekte zij dat er naast een wetenschappelijke, cognitieve benadering ook een fysieke en bezielde kant is aan de psyche van de mens. Dat bracht haar naar de verdieping in yoga, meditatie en spiritualiteit. Nu combineert zij deze holistische zienswijze in haar werk.

Gaandeweg volgde zij (internationale) opleidingen, trainingen en seminars op het gebied van Trauma en hechting, Lichaamsgericht traumawerk, Polyvogaal theorie, Stress-regulatie, Sexueel trauma, Familieopstellingen, Transactionele Analyse, Professionele Communicatie, Professionele begeleiding in Relaties, Rouw en rouwverwerking, Moeder-dochterrelatie, Herstellen van coersive control (narcisme moeder-dochter en vader-dochterrelatie), Mindful Parenting,  Yoga, Healing with Conscious Communication, Mindfulness Based Stress-Reduction, Voice Dialogue, Innerlijk Kind-werk, Mediumschap en Intu├»tieve Ontwikkeling.

Annemieke is getrouwd en is moeder van twee zonen. Het moederschap en haar eigen moeder-dochterdynamiek zorgden voor persoonlijke, transformerende ervaringen die de zoektocht op gang brachten naar diepere heling. Doordat ze al jong haar eigen levenslessen is gaan doorleven, is zij wezenlijk anders gaan kijken naar vrouw-zijn, relaties, moederschap, moeder-dochterrelaties en vader-dochterrelaties. Haar passie is vrouwen, dochters, moeders en vrouwen met verloren moederschap te begeleiden in het proces naar innerlijke heling van trauma en verlies.