Paarden ontmoeten je in het veld van stilte… daar vindt de heling plaats.

Paarden zijn puur en eerlijk. Ze ontmoeten je achter het masker en reizen door tijd en ruimte in het veld van stilte. Ze zijn wijs en leven in de de aanwezigheid van de ziel. Wanneer er een verstoring is in het veld van de cliƫnte dan neemt een paard dit waar en zal hierop reageren. De kudde wil namelijk harmonie en elke verstoring hierin is voelbaar. Een paard zal dus gedrag vertonen om iets in het veld te laten verschuiven. Het veld van hart en ziel kan hierdoor geheeld worden. Mits je hiervoor openstaat. Want helen betekent voelen. Voelen is in contact komen met je weggestopte delen. In deze delen zit gestolde levensenergie, vreugde, liefde en vrijheid.

Therapie met paarden gaat over dit ‘terugvinden’ van verloren delen in jezelf. Trauma – klein of groot – zorgt voor breuken, helen met paarden herstelt dit. De paarden zijn veilig, zachtmoedig en oordeelvrij. Ze hoeven niet je levensverhaal te horen in woorden, ze nemen immers non-verbaal waar wat je met je meedraagt. Er is altijd sprake van liefde. Daarom is alles welkom; je emoties mogen er zijn. Wanneer je pijnlijke ervaringen met je meedraagt, kan een paard je helpen om deze los te laten. Het paard zet je in beweging, zodat je uit oude patronen komt en kunt kiezen voor nieuwe, gezonde patronen.

Elk levensthema is geschikt voor paardentherapie. Dit kan gaan over keuzes die je wil maken op het gebied van werk, relatie, gezondheid, creativiteit in je dagelijks leven. Maar ook thema’s die te maken hebben met ingrijpende ervaringen, verliezen of diepe gevoelens kunnen heel goed geheeld worden in de nabijheid en in samenwerking met paarden. Op de plek in Weesp is de kudde waar Annemieke werkt. Dat is een rustgevende plek waar de paarden in een vrij natuurlijke habitat kunnen leven.

Ben je nieuwsgierig naar wat paardentherapie je kan brengen? Neem gerust contact op. Er zal eerst een intakegesprek zijn met de paarden erbij en daarna volgt een kort (4) of lang (8) traject met sessies van 90 minuten. De coaching met paarden kan ook ingezet worden bij andere behandeltrajecten. Het is ook mogelijk om 1 los consult te boeken.